Do góry

Desery Przepis na:

Francuskie rogaliki z czarnym sezamem

Francuskie rogaliki z czarnym sezamem

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 770

Dodano:

Odsłon: 437

To bardzo szybki i smaczny deserek, wprost dla niespodziewanych gości.

Składniki

> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Francuskie rogaliki z czarnym sezamem

Przygotowanie

  1. Rozwinąć rulon ciasta francuskiego i pokroić radełkiem na trójkąty.

  2. Posmarować każdy trójkąt powidłami węgierkowymi i zwinąć w rogalik, zaczynając od szerszego boku.

  3. Z porcji tej wyjdzie 16 sztuk rogalików.

  4. Każdy rogalik posmarować roztrzepanym jajkiem.

  5. Każdy posmarowany rogalik oblepić czarnym sezamem.

  6. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec przez około 15 minut do zrumienienia.

  7. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń