Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 4249
Dodano: 29.10.2014
Odsłon: 1710
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Ciasta francuskie rozłożyć na stolnicy i zostawić, aby osiągnęły temperaturę pokojową (dzięki temu nie skurczą się podczas pieczenia). Jabłka umyć, obrać ze skórki, pokroić na małe kwadraciki, dać rodzynki, sok z cytryny i pomarańczy, kardamon, cynamon i cukier waniliowy.
Każde z ciast pokroić na 15 małych kwadratów. Łyżeczką nakładać jabłka, następnie kwadraty sklejać w rożki, a na końcach zrobić wzorek z końcówki widelca.
Rożki smarować jajem roztrzepanym z mlekiem, a następnie każdy wierzch poprzecinać nożem. Piec ok 15 minut w 220*C.
Składniki na lukier dokładnie wymieszać. Polewać jeszcze gorące ciastka.
zdj
zdj
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

marysiaz 15 listopada 2014Zgłoś do usunięcia
nie były przypalone, tak przyciemnione wyszły na zdjęciu, niestety nie mam lepszego aparatu :)Pozdrawiam!
10 Kto głosował? | Odpowiedz

lidka5x5 10 listopada 2014Zgłoś do usunięcia
Wspaniałe smakowo rożki, uwielbiam takie mocniej podpieczone:)))10 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 10 listopada 2014Zgłoś do usunięcia
Jakie drożdżówki ? przecież to ciasto francuskie,w dodatku mocno zjarane.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 29 października 2014Zgłoś do usunięcia
Bardzo lubię takie ,,francuskie rożki " :-) wyglądają bardzo smacznie :-)10 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 29 października 2014Zgłoś do usunięcia
Przepyszne, aromatyczne i bardzo pomysłowe te Twoje rożki :)10 Kto głosował? | Odpowiedz