Do góry

Desery Przepis na:

Francuskie serniczki

Francuskie serniczki

Autor:

Przepisów i artykułów: 340 Ocena: 4568

Dodano:

Odsłon: 426

ciasteczka do kawy w ciągu 30 min

Składniki

  • ciasto francuskie 1 opak
  • ser biały tłusty 30-40 dag
  • margaryna 10 dag
  • jajko 1-2 szt
  • cukier 10 dag
  • cukier waniliowy
  • maliny
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1.ser zmielić 2 razy, margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, zmielony ser, cukier waniliowy, na koniec ubite na sztywno białka, delikatnie wymieszać,
    2. ciasto rozwinąć, pokroić wzdłuż na 3 pasy, następnie w poprzek na 6 pasów, kwadraty naciąć w rogach na 3 cm, na środek ciasta nałożyć łyżkę sera, rogi zagiąć do środka, w miejscu zlepienia rogów położyć malinę, piec ok 23-25 min, na rumiano




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń