Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej smakują jeszcze ciepłe,wyszły aromatyczne i smaczne. Polecam:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10318
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12762
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4526
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10318
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12762
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4526
Składniki
Zdjęcie nie najlepsze,ale widać jak zrobić zawijaski. Jabłka przekroić na 4 części,wybrać nasiona i pokroić w plastry. Ciasto rozłożyć pokroić na sześć rzędów.z szerokości. Każdy rząd podsypać cynamonem,można cukrem pudrem jak chcemy bardziej słodkie. Na pasek kłaść plaster jabłka ,zawijnąć ,plaster jabłka i tak do końca. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia,położyć zawijaski,posmarować po wierzchu roztrzepanym jajkiem,posypać cukrem perlistym. Dać do nagrzanego piekarnika i piec w 200st.do złotego koloru.
Smacznego życzę!