Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do naleśników, gofrów, tortów, kremów, lodów.... Całe mnóstwo możliwości
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 8
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1150
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 171
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 238
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 8
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1150
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 171
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 238
Składniki
Maliny umieścić w garnku lub na sporej patelni, wsypać cukier, dodać sok z cytryny. Gotować na średnim ogniu przez 2-3 minuty, aż maliny puszczą sok a cukier się rozpuści.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z dwiema łyżkami wody, wlać do gotujących się malin. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody (2-3 łyżki), zostawić do napęcznienia, następnie dodać do gorącej frużeliny i dokładnie wymieszać.
Maliny przełożyć do słoiczków, szczelnie zamknąć, odwrócić do góry dnem.