Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do naleśników, gofrów, tortów, kremów, lodów.... Całe mnóstwo możliwości
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2322
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4416
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1374
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 343
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2322
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4416
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1374
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 343
Składniki
Maliny umieścić w garnku lub na sporej patelni, wsypać cukier, dodać sok z cytryny. Gotować na średnim ogniu przez 2-3 minuty, aż maliny puszczą sok a cukier się rozpuści.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z dwiema łyżkami wody, wlać do gotujących się malin. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody (2-3 łyżki), zostawić do napęcznienia, następnie dodać do gorącej frużeliny i dokładnie wymieszać.
Maliny przełożyć do słoiczków, szczelnie zamknąć, odwrócić do góry dnem.