Do góry

Desery Przepis na:

frużelina malinowa

frużelina malinowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 317 Ocena: 2555

Dodano:

Odsłon: 434

Pyszny dodatek do naleśników, gofrów, tortów, kremów, lodów.... Całe mnóstwo możliwości

Składniki

  • maliny - 500 g
  • cukier - 6 łyżek
  • sok z cytryny - 2 łyżki
  • mąka ziemniaczana - 2 łyżeczki
  • żelatyna - 1 łyżeczka
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
frużelina malinowa

Przygotowanie

  1. Maliny umieścić w garnku lub na sporej patelni, wsypać cukier, dodać sok z cytryny. Gotować na średnim ogniu przez 2-3 minuty, aż maliny puszczą sok a cukier się rozpuści.

  2. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z dwiema łyżkami wody, wlać do gotujących się malin. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody (2-3 łyżki), zostawić do napęcznienia, następnie dodać do gorącej frużeliny i dokładnie wymieszać.

  3. Maliny przełożyć do słoiczków, szczelnie zamknąć, odwrócić do góry dnem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń