Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny dodatek do naleśników, gofrów, tortów, kremów, lodów.... Całe mnóstwo możliwości
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 143
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 467
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 29
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1211
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4676
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 143
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 467
Bardzo lubimy taki kalafior podany solo lub do drugiego dania, jako zastępstw...
Odsłon: 29
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 1211
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 4676
Składniki
Maliny umieścić w garnku lub na sporej patelni, wsypać cukier, dodać sok z cytryny. Gotować na średnim ogniu przez 2-3 minuty, aż maliny puszczą sok a cukier się rozpuści.
Mąkę ziemniaczaną wymieszać z dwiema łyżkami wody, wlać do gotujących się malin. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody (2-3 łyżki), zostawić do napęcznienia, następnie dodać do gorącej frużeliny i dokładnie wymieszać.
Maliny przełożyć do słoiczków, szczelnie zamknąć, odwrócić do góry dnem.