Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa frużelina najlepiej smakuje z sezonowych owoców. Dlatego dziś truskawkowa. Świetna do zajadania samodzielnie, do naleśników, gofrów, deserów. Zrobiłam naleśniki, było pysznie :)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7769
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 259
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2874
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 571
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7769
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 259
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2874
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 571
Składniki
Truskawki umyć i usunąć szypułki. Pokroić na ćwiartki i przełożyć do garnka. Dodać cukier i podgrzać.
Gotować na małym gazie 5-7 minut, następnie dodać sok z cytryny. Mąkę wymieszać z wodą tak żeby nie było grudek. Wlać do truskawek i mieszać aż zgęstnieje. Wyłączyć gaz. Frużelinę można wykorzystać na bieżąco, lub przełożyć do wyparzonych słoiczków i zapasteryzować.