Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa frużelina najlepiej smakuje z sezonowych owoców. Dlatego dziś truskawkowa. Świetna do zajadania samodzielnie, do naleśników, gofrów, deserów. Zrobiłam naleśniki, było pysznie :)
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1940
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1940
Składniki
Truskawki umyć i usunąć szypułki. Pokroić na ćwiartki i przełożyć do garnka. Dodać cukier i podgrzać.
Gotować na małym gazie 5-7 minut, następnie dodać sok z cytryny. Mąkę wymieszać z wodą tak żeby nie było grudek. Wlać do truskawek i mieszać aż zgęstnieje. Wyłączyć gaz. Frużelinę można wykorzystać na bieżąco, lub przełożyć do wyparzonych słoiczków i zapasteryzować.