Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa frużelina najlepiej smakuje z sezonowych owoców. Dlatego dziś truskawkowa. Świetna do zajadania samodzielnie, do naleśników, gofrów, deserów. Zrobiłam naleśniki, było pysznie :)
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 570
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1226
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4886
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 570
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1226
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4886
Składniki
Truskawki umyć i usunąć szypułki. Pokroić na ćwiartki i przełożyć do garnka. Dodać cukier i podgrzać.
Gotować na małym gazie 5-7 minut, następnie dodać sok z cytryny. Mąkę wymieszać z wodą tak żeby nie było grudek. Wlać do truskawek i mieszać aż zgęstnieje. Wyłączyć gaz. Frużelinę można wykorzystać na bieżąco, lub przełożyć do wyparzonych słoiczków i zapasteryzować.