Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa frużelina najlepiej smakuje z sezonowych owoców. Dlatego dziś truskawkowa. Świetna do zajadania samodzielnie, do naleśników, gofrów, deserów. Zrobiłam naleśniki, było pysznie :)
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1355
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1164
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1355
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1164
Składniki
Truskawki umyć i usunąć szypułki. Pokroić na ćwiartki i przełożyć do garnka. Dodać cukier i podgrzać.
Gotować na małym gazie 5-7 minut, następnie dodać sok z cytryny. Mąkę wymieszać z wodą tak żeby nie było grudek. Wlać do truskawek i mieszać aż zgęstnieje. Wyłączyć gaz. Frużelinę można wykorzystać na bieżąco, lub przełożyć do wyparzonych słoiczków i zapasteryzować.