Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa frużelina najlepiej smakuje z sezonowych owoców. Dlatego dziś truskawkowa. Świetna do zajadania samodzielnie, do naleśników, gofrów, deserów. Zrobiłam naleśniki, było pysznie :)
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 442
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 370
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6762
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242006
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2479
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 442
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 370
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6762
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242006
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2479
Składniki
Truskawki umyć i usunąć szypułki. Pokroić na ćwiartki i przełożyć do garnka. Dodać cukier i podgrzać.
Gotować na małym gazie 5-7 minut, następnie dodać sok z cytryny. Mąkę wymieszać z wodą tak żeby nie było grudek. Wlać do truskawek i mieszać aż zgęstnieje. Wyłączyć gaz. Frużelinę można wykorzystać na bieżąco, lub przełożyć do wyparzonych słoiczków i zapasteryzować.