Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brzoskwiniowy deser nie tylko pięknie wygląda, ale też wspaniale smakuje!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3806
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3820
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 737
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3806
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 627
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3820
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 391
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 737
Składniki
Jedną brzoskwinię zostawić do dekoracji, resztę sparzyć we wrzątku i obrać ze skóry. 1 brzoskwinię pokroić w kosteczkę, resztę zmiksować.
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku i wymieszać z puree i pokrojonymi brzoskwiniami. Do pucharków wlać połowę musu brzoskwiniowego i wstawić do lodówki aby zastygł.
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietanką fixem, połączyć delikatnie z serem, amaretto i makiem, wyłożyć połowę do pucharków, przykryć zastygającą galaretką brzoskwiniową. Po schłodzeniu dekorować pozostałym kremem makowym i brzoskwinią.