Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brzoskwiniowy deser nie tylko pięknie wygląda, ale też wspaniale smakuje!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22623
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14949
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4724
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44744
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 648
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 685
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22623
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14949
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4724
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44744
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 648
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 685
Składniki
Jedną brzoskwinię zostawić do dekoracji, resztę sparzyć we wrzątku i obrać ze skóry. 1 brzoskwinię pokroić w kosteczkę, resztę zmiksować.
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzątku i wymieszać z puree i pokrojonymi brzoskwiniami. Do pucharków wlać połowę musu brzoskwiniowego i wstawić do lodówki aby zastygł.
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietanką fixem, połączyć delikatnie z serem, amaretto i makiem, wyłożyć połowę do pucharków, przykryć zastygającą galaretką brzoskwiniową. Po schłodzeniu dekorować pozostałym kremem makowym i brzoskwinią.