Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koszt jednej porcji tego pysznego deseru to tylko 1 zł.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1309
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2931
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1024
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1791
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1309
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2931
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1024
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1791
Składniki
Czereśnie umyć, osuszyć, wydrylować. Porzeczki umyć i dokładnie osuszyć, maczać w białku, usunąć nadmiar i posypywać cukrem, odłożyć do dekoracji. Galaretki rozpuścić w 1 lt. wody, dodać czereśnie i schłodzić. Długa foremkę wyłożyć folią spożywczą. Tężejącą galaretkę z czereśniami wyłożyć do foremki i wstawić na min. 1 h. do lodówki. Dekorować porzeczkami.