Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszny deser,lekki i odświeżający,doskonały w czasie upałów ;-)
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 62
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4311
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2589
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 62
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4311
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2589
Składniki
maliny płuczemy,przekładamy do garnuszka,dodajemy 2 łyżki brązowego cukru i rozdrabniamy widelcem ( najdrobniej jak się da ),dodajemy wodę i podgotowujemy 6,7 min następnie odcedzamy pozbywając się większych kawałków malin ( ale równie dobrze możemy je zostawić- w zależności jak lubimy )
do gorącego malinowego wywaru dodajemy żelatynę i sok z limonki i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia przelewamy do miseczek,szklaneczek,pucharków,studzimy i chłodzimy w lodówce ok 30 min podajemy z listkami świeżej mięty i świeżymi malinami do przegryzania smakuje wybornie ;-)
Smacznego ;-)