Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszny deser,lekki i odświeżający,doskonały w czasie upałów ;-)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
maliny płuczemy,przekładamy do garnuszka,dodajemy 2 łyżki brązowego cukru i rozdrabniamy widelcem ( najdrobniej jak się da ),dodajemy wodę i podgotowujemy 6,7 min następnie odcedzamy pozbywając się większych kawałków malin ( ale równie dobrze możemy je zostawić- w zależności jak lubimy )
do gorącego malinowego wywaru dodajemy żelatynę i sok z limonki i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia przelewamy do miseczek,szklaneczek,pucharków,studzimy i chłodzimy w lodówce ok 30 min podajemy z listkami świeżej mięty i świeżymi malinami do przegryzania smakuje wybornie ;-)
Smacznego ;-)