Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten deser galaretkowy jest prosty do przygotowania, tani, a co najważniejsze smakuje dzieciom, jak i dorosłym. Polecam!
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 148
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 369
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 412
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 148
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 369
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 412
Składniki
Galaretkę przyrządzić zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Słoiczki umieść w niedużym pudełku lub naczyniu, tak aby były przechylone równo w tą samą stronę. Rozlać galaretkę i całość przełożyć delikatnie do lodówki, aby galaretka stężała. Żelatynę – ilość odpowiednią dla 0,5l płynu – zazwyczaj 2łyżki, zalać niewielką ilością wody i odstawić na minutę, po czym mieszać do rozpuszczenia. Mleko delikatnie podgrzać, np. w mikrofali, następnie dobrze zmiksować z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i ekstraktem. Dodać rozpuszczoną żelatynę i mleko przelać na zastygniętą galaretkę, odstawić do zastygnięcia.