Do góry

Desery Przepis na:

Galaretka owocowa bez żelatyny

Galaretka owocowa bez żelatyny

Autor:

Przepisów i artykułów: 2310 Ocena: 51292

Dodano:

Odsłon: 457

Czasami, przynajmniej u nas, zdarza się, że owoce kupujemy wzrokiem, później leżą. Chociaż mamy fajny pojemnik do przechowywania owoców i warzyw (do trzech miesięcy), to czasami warto zrobić coś innego. Galaretka z owoców to był strzał w dziesiątkę.

Składniki

  • 500 g winogrona białego
  • 4 mandarynki
  • 700 ml wody
  • 3 łyżeczki agaru
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Galaretka owocowa bez żelatyny

Przygotowanie

  1. Owoce oczyszczamy, myjemy, obieramy, zalewamy zimną wodą (kilka cm ponad owoce), zagotowujemy. Gotujemy na wolnym ogniu przez kwadrans. Przecieramy przez drobne sito.
    Ponownie przekładamy na palik, zagotowujemy dodajemy agar. (1 łyżeczka na 250 ml płynu).
    Mieszamy, rozlewamy do naczyń. Studzimy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń