Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami, przynajmniej u nas, zdarza się, że owoce kupujemy wzrokiem, później leżą. Chociaż mamy fajny pojemnik do przechowywania owoców i warzyw (do trzech miesięcy), to czasami warto zrobić coś innego. Galaretka z owoców to był strzał w dziesiątkę.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8713
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8713
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 78
Składniki
Owoce oczyszczamy, myjemy, obieramy, zalewamy zimną wodą (kilka cm ponad owoce), zagotowujemy. Gotujemy na wolnym ogniu przez kwadrans. Przecieramy przez drobne sito. Ponownie przekładamy na palik, zagotowujemy dodajemy agar. (1 łyżeczka na 250 ml płynu). Mieszamy, rozlewamy do naczyń. Studzimy.