Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podpatrzyłam ten deser u koleżanki,zrobiłam na urodziny męża i zrobił wrażenie na gościach (a największą radochę miała moja koleżanka)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5341
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5341
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Galaretkę robimy wg przepisu na opakowaniu,studzimy.Pomarańcze kroimy na pół,środek wydrążamy tak aby miąższ był w kawałkach.Kawałki pomarańczy wkładamy do pustej skorupki po pomarańczy i zalewamy ostygniętą galaretką.Zostawiamy do całkowitego zastygnięcia galaretki.Przed podaniem kroimy na w ćwiartki.
Do skorupek można włożyć niemal każdy owoc,pod warunkiem że będzie pokrojony na kawałki.Przy ananasie i kiwi galaretka ma ;problemy'''' z zastyganiem