Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podpatrzyłam ten deser u koleżanki,zrobiłam na urodziny męża i zrobił wrażenie na gościach (a największą radochę miała moja koleżanka)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116736
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7996
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3013
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1586
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1306
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116736
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7996
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3013
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1586
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1306
Składniki
Galaretkę robimy wg przepisu na opakowaniu,studzimy.Pomarańcze kroimy na pół,środek wydrążamy tak aby miąższ był w kawałkach.Kawałki pomarańczy wkładamy do pustej skorupki po pomarańczy i zalewamy ostygniętą galaretką.Zostawiamy do całkowitego zastygnięcia galaretki.Przed podaniem kroimy na w ćwiartki.
Do skorupek można włożyć niemal każdy owoc,pod warunkiem że będzie pokrojony na kawałki.Przy ananasie i kiwi galaretka ma ;problemy'''' z zastyganiem