Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny deser na upalne dni. Nie potrzeba do niego nagrzewać piekarnika ;) Idealnie chłodzi, a przy tym efektownie wygląda. Niskokaloryczny, pełny witamin, banalnie prosty w wykonaniu. Można użyć dowolnych innych owoców.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1684
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3066
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1147
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1921
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1684
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3066
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1147
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1921
Składniki
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić. Arbuz wydrążyć łyżeczką tak by powstały małe półkule, usunąć pestki. Odłożyć połowę z nich, wyłożyć do miski. Truskawki i banany pokroić w półplasterki. Wiśnie (ewentualnie czereśnie) wypestkować. Morelę pokroić na nieduże plasterki.
Wymieszać wszystkie owoce, wyłożyć do wydrążonego arbuza. Owoce zalać wystudzoną galaretką. Wstawić do lodówki do stężenia. Pokroić na ćwiartki. Można podawać z bitą śmietaną.