Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny deser na upalne dni. Nie potrzeba do niego nagrzewać piekarnika ;) Idealnie chłodzi, a przy tym efektownie wygląda. Niskokaloryczny, pełny witamin, banalnie prosty w wykonaniu. Można użyć dowolnych innych owoców.
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 57
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 30
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 101
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 37
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 57
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 30
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 101
Składniki
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić. Arbuz wydrążyć łyżeczką tak by powstały małe półkule, usunąć pestki. Odłożyć połowę z nich, wyłożyć do miski. Truskawki i banany pokroić w półplasterki. Wiśnie (ewentualnie czereśnie) wypestkować. Morelę pokroić na nieduże plasterki.
Wymieszać wszystkie owoce, wyłożyć do wydrążonego arbuza. Owoce zalać wystudzoną galaretką. Wstawić do lodówki do stężenia. Pokroić na ćwiartki. Można podawać z bitą śmietaną.