Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny deser na upalne dni. Nie potrzeba do niego nagrzewać piekarnika ;) Idealnie chłodzi, a przy tym efektownie wygląda. Niskokaloryczny, pełny witamin, banalnie prosty w wykonaniu. Można użyć dowolnych innych owoców.
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29092
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 265
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 164
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 78
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33709
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2534
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29092
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 265
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 164
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 78
Przepis dnia
Schab po cygańsku to pyszny i fajny pomysł na obiad. Bardzo często go przygot...
Odsłon: 33709
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2534
Składniki
Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić. Arbuz wydrążyć łyżeczką tak by powstały małe półkule, usunąć pestki. Odłożyć połowę z nich, wyłożyć do miski. Truskawki i banany pokroić w półplasterki. Wiśnie (ewentualnie czereśnie) wypestkować. Morelę pokroić na nieduże plasterki.
Wymieszać wszystkie owoce, wyłożyć do wydrążonego arbuza. Owoce zalać wystudzoną galaretką. Wstawić do lodówki do stężenia. Pokroić na ćwiartki. Można podawać z bitą śmietaną.