Do góry

Desery Przepis na:

Galaretka wieloowocowa w arbuzie

Galaretka wieloowocowa w arbuzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 294

Dodano:

Odsłon: 130

Idealny deser na upalne dni. Nie potrzeba do niego nagrzewać piekarnika ;) Idealnie chłodzi, a przy tym efektownie wygląda. Niskokaloryczny, pełny witamin, banalnie prosty w wykonaniu. Można użyć dowolnych innych owoców.

Składniki

  • połówka małego arbuza
  • 100 g truskawek
  • 100 g wiśni/czereśni
  • 1 duży banan
  • 1 duża morela/brzoskwinia
  • miąższ z ćwiartki arbuza
  • 1 galaretka przeźroczysta o smaku truskawowo-waniliowym
  • 350 ml wody
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Galaretka wieloowocowa w arbuzie

Przygotowanie

  1. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie, ostudzić.
    Arbuz wydrążyć łyżeczką tak by powstały małe półkule, usunąć pestki. Odłożyć połowę z nich, wyłożyć do miski.
    Truskawki i banany pokroić w półplasterki.
    Wiśnie (ewentualnie czereśnie) wypestkować.
    Morelę pokroić na nieduże plasterki.

  2. Wymieszać wszystkie owoce, wyłożyć do wydrążonego arbuza. Owoce zalać wystudzoną galaretką. Wstawić do lodówki do stężenia.
    Pokroić na ćwiartki. Można podawać z bitą śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń