Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na szybki (przynajmniej w przygotowaniu, bo jednak troszkę trzeba na niego poczekać) i orzeźwiający deser - galaretka z dodatkiem jogurtu. Galaretka to zawsze strzał w dziesiątkę, lubią ją zarówno dzieci jak i dorośli, a do tego jest mało kaloryczna. Dzisiejsza galaretka jest jednak troszeczkę urozmaicona. Przepis znalazłam na opakowaniu właśnie jednej z galaretek, oczywiście troszkę go zmodyfikowałam. Zapraszam :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5672
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 957
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36826
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5672
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 957
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 248
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36826
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 115
Składniki
Żółtą galaretkę również przygotować wg opisu na opakowaniu (warto użyć troszkę mniej wody), a następnie ostudzić. Zieloną galaretkę rozpuścić w 450ml wrzącej wody (nie gotować). 2/3 galaretki odlać do innego naczynia, pozostawić do wystudzenia, następnie dodać jogurt naturalny i dokładnie wymieszać. Przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki aby stężała. Następnie wlać pozostałą galaretkę tworząc drugą warstwę, całość wstawić do lodówki do ponownego stężenia. Gdy druga warstwa galaretki stężeje wlewamy ostudzoną galaretkę żółtą i ponownie wkładamy do lodówki.
Smacznego :)