Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretka przezroczysta to fajny patent na prosty i kolorowy deser. Im bardziej kolorowe owoce umieścicie w galaretce tym lepszy efekt uzyskacie.
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 268
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2539
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1604
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14211
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 268
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w przyprawie gyros, pieczonych w...
Odsłon: 2539
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1604
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14211
Składniki
Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zostawiamy do ostudzenia. W tym czasie kroimy owoce w mniejsze kawałki i mieszamy. Ważne aby owoce miały różne kolory - dobrze sprawdzą się także maliny, truskawki, brzoskwinie, borówki amerykańskie. Jako iż galaretka jest słodka, dobrze aby część owoców była kwaśna. Rozkładamy owoce do 6 przezroczystych szklanek. Zalewamy przestudzoną galaretką i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej całą noc. Przed podaniem dekorujemy galaretki bitą śmietaną.