Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretki, to jeden z najprostszych deserów, a zarazem wspomnienie z dzieciństwa. Deser po który najchętniej sięgałam. Galaretka jest orzeźwiająca i można się nią zajadać bez końca. Świetnie sprawdza się na przyjęciach. Warto do niej dodać trochę owoców sezonowych, egzotycznych, świeżych, suszonych czy z puszki, a także bitą śmietanę. Dziś przedstawiam przepis na wersję podstawową, bez kalorycznych dodatków. Zachęcam do skorzystania z łatwego przepisu na szybki deser.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 819
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22863
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15275
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4975
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 819
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22863
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15275
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4975
Składniki
Galaretkę rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzącej wody. Pozostawiam do wystygnięcia. Owoce kroję na kawałki. Wrzucam do słoiczków. Zalewam schłodzoną galaretką. Odstawiamy do całkowitego stężenia.