Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie galaretki na jeden kęs, z ciemnych winogron
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 12
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 10
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65175
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 723
Popularnym daniem kuchni małopolskiej są hulajdy. To niewielkie, okrągłe klus...
Odsłon: 89
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 12
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 10
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65175
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 723
Popularnym daniem kuchni małopolskiej są hulajdy. To niewielkie, okrągłe klus...
Odsłon: 89
Składniki
Winogron, opłukać dodać wody, i chwile gotować, co chwila mieszając żeby się nie przypaliło. Gdy winogron jest już rozgotowany, przecedzić sok od pestek. Do gorącego soku dodać cukier i gotować na małym ogniu ok. pięciu minut. Na koniec dodać żelatynę. Wlewać do ulubionych pucharków i odstawić w chłodne miejsce do stężenia. Doskonale nadaje się tez jako dodatek do ciast.