Do góry

Desery Przepis na:

Galaretka z winogron

Galaretka z winogron

Autor:

Przepisów i artykułów: 183 Ocena: 1741

Dodano:

Odsłon: 3067

Słodkie galaretki na jeden kęs, z ciemnych winogron

Składniki

  • 1 litr kulek winogron
  • 100ml wody
  • 3 łyżki cukru
  • 1 żelatyna
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Winogron, opłukać dodać wody, i chwile gotować, co chwila mieszając żeby się nie przypaliło. Gdy winogron jest już rozgotowany, przecedzić sok od pestek. Do gorącego soku dodać cukier i gotować na małym ogniu ok. pięciu minut. Na koniec dodać żelatynę. Wlewać do ulubionych pucharków i odstawić w chłodne miejsce do stężenia.

    Doskonale nadaje się tez jako dodatek do ciast.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń