Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie galaretki na jeden kęs, z ciemnych winogron
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 681
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 75
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 249
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 303
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1083
Smaczne i zdrowe frytki z marchewki z piekarnika, idealny dodatek do ryby pie...
Odsłon: 681
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 75
Szykowne i wyśmienite danie, które możemy podać na uroczysty niedzielny obia...
Odsłon: 249
Obiad dla Jesieniary.
Odsłon: 303
W lodówce miałam ser, którego termin ważności dobiegał końca, zostało mi też...
Odsłon: 1083
Składniki
Winogron, opłukać dodać wody, i chwile gotować, co chwila mieszając żeby się nie przypaliło. Gdy winogron jest już rozgotowany, przecedzić sok od pestek. Do gorącego soku dodać cukier i gotować na małym ogniu ok. pięciu minut. Na koniec dodać żelatynę. Wlewać do ulubionych pucharków i odstawić w chłodne miejsce do stężenia. Doskonale nadaje się tez jako dodatek do ciast.