Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1148
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1148
Składniki
Każdą galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki gorącej wody i przelać do płaskich naczyń. Galaretki odstawić do całkowitego stężenia.
Mleko zagotować z cukrem. Żelatynę dokładnie rozpuścić w 300ml gorącej wody po czym dołożyć do mleka. Starannie wymieszać. Masę ostudzić.
Stężone galaretki pokroić w kostkę i dołożyć do masy mlecznej. Całość delikatnie wymieszać. Keksówkę wyścielić folią spożywczą i wylać przygotowaną masę. Wierzch wyrównać. Deser wstawić na kilka godzin do lodówki.