Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Składniki
Każdą galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki gorącej wody i przelać do płaskich naczyń. Galaretki odstawić do całkowitego stężenia.
Mleko zagotować z cukrem. Żelatynę dokładnie rozpuścić w 300ml gorącej wody po czym dołożyć do mleka. Starannie wymieszać. Masę ostudzić.
Stężone galaretki pokroić w kostkę i dołożyć do masy mlecznej. Całość delikatnie wymieszać. Keksówkę wyścielić folią spożywczą i wylać przygotowaną masę. Wierzch wyrównać. Deser wstawić na kilka godzin do lodówki.