Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 53
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 517
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 53
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 517
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 668
Składniki
Każdą galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki gorącej wody i przelać do płaskich naczyń. Galaretki odstawić do całkowitego stężenia.
Mleko zagotować z cukrem. Żelatynę dokładnie rozpuścić w 300ml gorącej wody po czym dołożyć do mleka. Starannie wymieszać. Masę ostudzić.
Stężone galaretki pokroić w kostkę i dołożyć do masy mlecznej. Całość delikatnie wymieszać. Keksówkę wyścielić folią spożywczą i wylać przygotowaną masę. Wierzch wyrównać. Deser wstawić na kilka godzin do lodówki.