Do góry

Desery Przepis na:

Galaretkowiec z musem truskawkowym.

Galaretkowiec z musem truskawkowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1471 Ocena: 19338

Dodano:

Odsłon: 888

Galaretkowiec z musem truskawkowym na spodzie z biszkoptu.

Składniki

  • spód - biszkopt
  • Masa serowo galaretkowa:
  • 0,5 kg. serka homogenizowanego waniliowego
  • 2 opakowania galaretki cytrynowej
  • Kostki z galaretek:
  • 1 opakowanie galaretki malinowej
  • 1 opakowanie galaretki truskawkowej
  • Mus truskawkowy:
  • 70 dag truskawek
  • 2 opakowania galaretki truskawkowej
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Spód biszkoptowy dopasowujemy do tortownicy, gruntujemy galaretką by troszkę nasiąkł. Galaretki truskawkową i malinową przygotowujemy w osobnych miseczkach zalewając każdą szklanką (250 ml.) wrzącej wody. Gotowe galaretki kroimy w kostki, później dodamy do masy serowo galaretkowej.

  2. Masa serowo galaretkowa:

    Dwie galaretki cytrynowe zalewamy 2 szklankami (500 ml.) wrzącej wody i dokładnie mieszamy, odstawiamy do wystudzenia. Serek homogenizowany miksujemy z gęstniejącą galaretką cytrynową. Do zmiksowanej masy dodajemy wcześniej pokrojone w kostkę galaretki i delikatnie łączymy z masą serowo galaretkową. Tak przygotowaną masę wykładamy na spód biszkoptowy, równamy i wstawiamy do lodówki by zastygł..

  3. Mus truskawkowy:

    Truskawki miksujemy blenderem na jednolitą papkę. Tak zmiksowaną masę przelewamy do garnuszka i zagotowujemy gdy zacznie wrzeć wsypujemy galaretki truskawkowe jednocześnie dokładnie mieszamy. Gęsty mus wyłożyć na zgęstniałą masę serowo galaretkową i równamy. Tak przygotowanego naszego galaretkowca wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń