Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gazpacho z botwinką"
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 113
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 113
Składniki
Botwinkę oczyść, opłucz, drobno poszatkuj. Wrzuć na osolony wrzątek, krótko obgotuj i osącz. Pozostaw do ostudzenia. Pomidory sparz, obierz ze skórki, usuń gniazda nasienne. Obierz cebulę i czosnek, rozdrobnij.
Przygotowane warzywa włóż do kielicha miksera. Wlej wodę mineralną (1-2 szklanki). Zmiksuj całość, dolewając w razie potrzeby więcej wody. Gazpacho dopraw łyżeczką oliwy, octem, solą, pieprzem i cukrem. Dekoruj kleksem jogurtu i natką.
czas ok. 30 min; porcja – 160 kcal, cena 2,20 złŹródło: Świat kobiety