Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gdańskie śledzie marynowane"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3003
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3003
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 67
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Śledzie namocz w mleku przez około 2 godziny. Gdy jeszcze się moczą, zblanszuj pokrojoną cebulę i odstaw ją do ostudzenia.
W rondelku wymieszaj zalewy i po zagotowaniu zostaw jeszcze na małym ogniu na kilka minut, aby przeszła smakiem przypraw. Następnie odstaw do wystygnięcia.
Śledzie osącz, poukładaj na przemian z cebulą w dużym, szklanym słoju, po czym na końcu zalej je ostudzoną zalewą – tak, aby zakryła wszystko.
Następnie słoik zamknij, po czym odstaw do lodówki na około 2-3 dni.
Gotowe śledzie podawaj z ulubionymi dodatkami – np. korniszonami, sosem śmietanowym, musztardowym lub koperkowym. Serwuj ze świeżym chlebem.Źródło: Świat kobiety