Do góry

Desery Przepis na:

Ghorayeba - egipskie maślane ciastka.

Ghorayeba - egipskie maślane ciastka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 106

Dodano:

Odsłon: 3897

Rozpływające się w ustach, delikatne maślane ciasteczka prosto z Egiptu. Tego jeszcze nie próbowaliście!

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 1/8 łyżeczki sody (opcjonalnie)
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1 szklanka masła klarowanego
  • cukier waniliowy
  • migdały i inne orzechy do dekoracji
> 6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zgodnie z instrukcją na filmie:

    - masło klarowane miksować przez chwilę, dodać cukier i miksować aż do powstania białego kremu
    - dodać mąkę

    Ciasto zagnieść i dać na 30 min do lodówki.

    Formować kuleczki wg sposobu pokazanego na filmie i dekorować orzechami.

    Piec 8-12 min w 190 st. C.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń