Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 1673
Dodano: 26.02.2014
Odsłon: 10236
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Dżem, gorącą wodę i sok z cytryny wymieszać i zmiksować. Dodać cukier i gotować na małym ogniu aż masa zgęstnieje i stanie się szklista. Wystarcza na średniej wielkości blachę. Smarujemy nią wierzch ciasta.
Na skróty
Komentarze do przepisu (23)

Konto usunięte 07 października 2014Zgłoś do usunięcia
muszę przyznać, że nigdy nie robiłam takiej ,,glazury" a wygląda na cieście znakomicie i z pewnością podnosi smak :-) na pewno wypróbuję :-)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 28 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

panka 27 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Doskonały pomysł Kasiu:) Zabieram :)2 Kto głosował? | Odpowiedz

katarzyna-kotecka-35 27 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Smarujemy przed czy po pieczeniu? Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 27 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
ciasto z taką glazurą, to niebo w gębie0 Kto głosował? | Odpowiedz

zlytygrysek 26 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Všetko, čo robíte FIGG , je super cool :) Odpowiedzi: 2 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 26 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Me gustas Tu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedzi: 6 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 26 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Pretends Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ewaaa 26 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Je soutiens les mots de Tigrou, gâteau semble très appétissant :)je prends :) Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

zlytygrysek 26 lutego 2014Zgłoś do usunięcia
Te Twoje przepisy zachęcają samym wyglądem do degustacji:) Zawsze czysto, estetycznie i smacznie. Moje gratulacje :)3 Kto głosował? | Odpowiedz