Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój sprawdzony przepis na gofry.Ciasto miękkie i puszyste.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1587
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 963
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1587
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 963
Składniki
Mąkę wsypać do miski dodać do niej cukier waniliowy,proszek do pieczenia, sól i dobrze wymieszać. Oddzielić żółtka od białek. Następnie dodać olej,mleko i żółtka.I znowu wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę.Dodawać ją powoli do pozostałych składników.. Ciasto można odstawić na około 15min by odpoczęło. Rozgrzać gofrownicę. Gofry piec przez około 3-3,5 min bądź nieco dłużej ( w zależności od mocy posiadanej gofrownicy). Gotowe gofry podawać z ulubionymi dodatkami.