Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój sprawdzony przepis na gofry.Ciasto miękkie i puszyste.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113049
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113049
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
Mąkę wsypać do miski dodać do niej cukier waniliowy,proszek do pieczenia, sól i dobrze wymieszać. Oddzielić żółtka od białek. Następnie dodać olej,mleko i żółtka.I znowu wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę.Dodawać ją powoli do pozostałych składników.. Ciasto można odstawić na około 15min by odpoczęło. Rozgrzać gofrownicę. Gofry piec przez około 3-3,5 min bądź nieco dłużej ( w zależności od mocy posiadanej gofrownicy). Gotowe gofry podawać z ulubionymi dodatkami.