Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejny testowany przepis na gofry, córka stwierdziła, że najlepszy, gofry są chrupiace ale nie suche, z tej proporcji wychodzi 10 gofrów
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8479
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 543
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8479
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 543
Składniki
1. do miski dodać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka, mleko, wodę i olej, wymieszać mikserem, ubić pianę z białek, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać, odstawić na 5 min, 2. gofry pieczemy w posmarowanej olejem gofrownicy, ja piekłam 6 min, na 4 zakresie (wszystko zalezy od urządzenia, olejem smarujemy tylko jeden raz, na poczatku pieczenia), 3. podajemy z dowolnymi dodatkami, smacznego