Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kolejny testowany przepis na gofry, córka stwierdziła, że najlepszy, gofry są chrupiace ale nie suche, z tej proporcji wychodzi 10 gofrów
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10702
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 211
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 187
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 758
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10702
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 211
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 187
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 758
Składniki
1. do miski dodać mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka, mleko, wodę i olej, wymieszać mikserem, ubić pianę z białek, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać, odstawić na 5 min, 2. gofry pieczemy w posmarowanej olejem gofrownicy, ja piekłam 6 min, na 4 zakresie (wszystko zalezy od urządzenia, olejem smarujemy tylko jeden raz, na poczatku pieczenia), 3. podajemy z dowolnymi dodatkami, smacznego