Do góry

Desery Przepis na:

Gofry bananowe

Gofry bananowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 44 Ocena: 337

Dodano:

Odsłon: 301

Sposób na wykorzystanie przejrzałych bananów.

Składniki

  • 2 dojrzałe banany
  • 1.5 szkl mąki
  • 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 szkl mleka
  • 0.5 szkl oleju
  • 1 jajko (opcjonalnie, bo banany świetnie nam jajko zastępują)
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gofry bananowe

Przygotowanie

  1. Banany rozgniatamy widelcem, dodajemy resztę składników i chwilę miksujemy na gładką masę o konsystencji gęstej śmietany. Gofrownicę nagrzewany. Smażymy gofry na złoty kolor ok 4 min. Podajemy z ulubionymi dodatkami np. cukrem pudrem lub powidłami. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń