Do góry

Desery Przepis na:

Gofry chrupiące.

Gofry chrupiące.

Autor:

Przepisów i artykułów: 309 Ocena: 1413

Dodano:

Odsłon: 309

Tak siedziałam, siedziałam i w końcu gofrownice od Eli wykorzystałam.

Składniki

  • 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej,
  • 1 szklanka mąki pszennej,
  • 2 jajka,
  • 0,5 szklanki cukru,
  • 0,5 szklanki oleju,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 0,5 szklanki mleka.
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski dodać jajka i cukier.

  2. Zmiksować na pulchną masę.

  3. Następnie dodać resztę składników z opisu.

  4. Zmiksować do połączenia się składników (masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany).

  5. Rozgrzać gofrownice i wlać małą chochlę ciasta.

  6. Piec na rumiany kolor.

  7. Suszyć na kratce.

  8. Z tego przepisu wyszło mi 8 sztuk gofrów.

  9. Podawać kto z czym lubi u nas z powidłami śliwkowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń