Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak siedziałam, siedziałam i w końcu gofrownice od Eli wykorzystałam.
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12313
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 820
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12313
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 820
Składniki
Do miski dodać jajka i cukier.
Zmiksować na pulchną masę.
Następnie dodać resztę składników z opisu.
Zmiksować do połączenia się składników (masa powinna mieć konsystencję gęstej śmietany).
Rozgrzać gofrownice i wlać małą chochlę ciasta.
Piec na rumiany kolor.
Suszyć na kratce.
Z tego przepisu wyszło mi 8 sztuk gofrów.
Podawać kto z czym lubi u nas z powidłami śliwkowymi.