Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gofry dla łasuchów"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 794
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 794
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Białka oddziel od żółtek. Żółtka utrzyj z cukrem. Wymieszaj je z olejem, aromatem, mlekiem i wodą. Dodaj sypkie, lekko wymieszaj. Odstaw na 10 minut.
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodawaj je do masy porcjami, wymieszaj łyżką. Gofrownicę mocno rozgrzej, posmaruj małą ilością oleju, wlej porcję ciasta, piecz kilka minut.
Zdejmij i wystudź. Śmietanę ubij z cukrem pudrem, wyłóż na środek gofra. Czekoladę rozpuść w garnku, polej gofry.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień