Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, bardzo chrupiące gofry o posmaku drożdżowym. Lubie ciasta drożdżowe, ale chyba nie w gofrach :-) Jednak pozostane fanka tych na proszku do pieczenia :-) Z podanych proporcji wyjdzie 4-5 gofrów. Przepis Malgosimi z CINCIN.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3536
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 611
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3768
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 328
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 595
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3536
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 611
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3768
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 328
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 595
Składniki
Mąkę przesiać.
Masło rozpuścić w mleku, na małym ogniu. Nie może być gorące, by nie zabiło drożdży.
Wymieszać suche składniki, następnie zmiksować razem z mlekiem.
Dodać jajko roztrzepane z olejkiem, jeszcze raz zmiksować do połączenia składników.
Przykryć folią, wstawić do lodówki na noc (12 - 24 h). Piec w dobrze nagrzanej gofrownicy.