Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, bardzo chrupiące gofry o posmaku drożdżowym. Lubie ciasta drożdżowe, ale chyba nie w gofrach :-) Jednak pozostane fanka tych na proszku do pieczenia :-) Z podanych proporcji wyjdzie 4-5 gofrów. Przepis Malgosimi z CINCIN.
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2593
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 746
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1540
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14031
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2593
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 746
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1540
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14031
Składniki
Mąkę przesiać.
Masło rozpuścić w mleku, na małym ogniu. Nie może być gorące, by nie zabiło drożdży.
Wymieszać suche składniki, następnie zmiksować razem z mlekiem.
Dodać jajko roztrzepane z olejkiem, jeszcze raz zmiksować do połączenia składników.
Przykryć folią, wstawić do lodówki na noc (12 - 24 h). Piec w dobrze nagrzanej gofrownicy.