Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne, bardzo chrupiące gofry o posmaku drożdżowym. Lubie ciasta drożdżowe, ale chyba nie w gofrach :-) Jednak pozostane fanka tych na proszku do pieczenia :-) Z podanych proporcji wyjdzie 4-5 gofrów. Przepis Malgosimi z CINCIN.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34135
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1337
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113585
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34135
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1337
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113585
Składniki
Mąkę przesiać.
Masło rozpuścić w mleku, na małym ogniu. Nie może być gorące, by nie zabiło drożdży.
Wymieszać suche składniki, następnie zmiksować razem z mlekiem.
Dodać jajko roztrzepane z olejkiem, jeszcze raz zmiksować do połączenia składników.
Przykryć folią, wstawić do lodówki na noc (12 - 24 h). Piec w dobrze nagrzanej gofrownicy.