Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjny to idealny czas na gofry jak z budki. Oczywiście, żeby takie pyszne gofry wyszły, trzeba mieć dobry przepis na gofry i porządny sprzęt. Gofry to zdecydowanie nasz ulubiony, letni deser.
mikser ręczny, gofrownica
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka wymieszaj z cukrami w osobnej misce, po czym wlej olej, wodę i przy pomocy miksera całość dokładnie wymieszaj.
Następnie wsypuj partiami przesianą przez sitko i wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia i solą, całość dokładnie wymieszaj mikserem na średnich obrotach.
Na koniec wrzuć ubite białka i delikatnie wymieszaj łopatką silikonową do uzyskania jednolitej konsystencji.
Piecz na rozgrzanej gofrownicy do zarumienienia w zależności od mocy sprzętu (może to być 4 – 7 min. ) który posiadasz, podawaj z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!!!
Upieczone gofry układaj na kratce do odparowania wtedy są fajne chrupiące, a nie jak „guma”.
Jeśli nie zjesz wszystkich można je schować i na drugi dzień odgrzać w gofrownicy, są równie smaczne i chrupiące jak po upieczeniu od razu.
Gofry podałam z bitą śmietaną i frużeliną truskawkową, dodatkowo udekorowałam je owocami i listkiem mięty. Możesz też podać posypane cukrem pudrem, możliwości jest wiele, tyle ile smaków.
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 69
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 67
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 63
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 69
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 67
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 63
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka wymieszaj z cukrami w osobnej misce, po czym wlej olej, wodę i przy pomocy miksera całość dokładnie wymieszaj. Następnie wsypuj partiami przesianą przez sitko i wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia i solą, całość dokładnie wymieszaj mikserem na średnich obrotach. Na koniec wrzuć ubite białka i delikatnie wymieszaj łopatką silikonową do uzyskania jednolitej konsystencji. Piecz na rozgrzanej gofrownicy do zarumienienia w zależności od mocy sprzętu (może to być 4 – 7 min. ) który posiadasz, podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!!! Upieczone gofry układaj na kratce do odparowania wtedy są fajne chrupiące, a nie jak „guma”. Jeśli nie zjesz wszystkich można je schować i na drugi dzień odgrzać w gofrownicy, są równie smaczne i chrupiące jak po upieczeniu od razu. Gofry podałam z bitą śmietaną i frużeliną truskawkową, dodatkowo udekorowałam je owocami i listkiem mięty. Możesz też podać posypane cukrem pudrem, możliwości jest wiele, tyle ile smaków.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z agrestem
Desery
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Tarta z agrestem
Delikatny smaczny deserek.
Odsłon: 49
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 208