Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące gofry w nieco zdrowszej wersji. Z mąki orkiszowej, podane z jogurtem i owocami.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Białka jaj ubijamy. Resztę składników na gofry mieszamy mikserem lub trzepaczką. Na końcu dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Gofry pieczemy, aż nie będą ładnie odchodziły od gofrownicy. Jeśli masa na gofry bardzo zgęstnieje, można w międzyczasie dodać jeszcze 1 łyżkę mleka. Jogurt naturalny mieszamy z cukrem waniliowym. Gofry polewamy jogurtem, posypujemy owocami i ewentualnie czekoladą lub pudrem.