Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące gofry w nieco zdrowszej wersji. Z mąki orkiszowej, podane z jogurtem i owocami.
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1302
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36660
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3739
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 548
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2949
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1302
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36660
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3739
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 548
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2949
Składniki
Białka jaj ubijamy. Resztę składników na gofry mieszamy mikserem lub trzepaczką. Na końcu dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Gofry pieczemy, aż nie będą ładnie odchodziły od gofrownicy. Jeśli masa na gofry bardzo zgęstnieje, można w międzyczasie dodać jeszcze 1 łyżkę mleka. Jogurt naturalny mieszamy z cukrem waniliowym. Gofry polewamy jogurtem, posypujemy owocami i ewentualnie czekoladą lub pudrem.