Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis-zawsze wychodzi!
Do wysokiego naczynia wsypujemy mąkę,2żółtka,cukier waniliowy i zwykły oraz wodę i mleko-wszystko razem miksujemy .
Następnie wlewamy olej i znowu milksujemy.
Do innego naczynia wlewamy białka (2 szt.)dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę.
Do wcześniej przygotowanego ciasta dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy.Odstawiamy ciasto na kilka minut( żeby sobie po oddychało) Rozgrzewamy gofrownicę (ja smaruję gofrownicę pędzelkiem namoczonym w oleju)wlewamy ciasto i ok. 5 min. smażymy
Po usmażeniu gofry ustawiamy w pozycji pionowej,opierając o coś.
KREM: do naczynia wlewamy ok. 400ml. zimnego mleka i wsypujemy zawartość torebki z kremem- miksujemy ok. 3 min
Na gofry nakładamy krem możemy też na krem dodać łyżeczkę dżemu truskawkowego-SMACZNEGO!
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2833
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 51
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 54
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 550
Dzisiejsza propozycja obiadowa to karkówka oraz mój ulubiony na takie upały j...
Odsłon: 222
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2833
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 51
CALZONE to nic innego jak ciasto drożdżowe nadziewane pysznym mięsnym farszem.
Odsłon: 54
Pyszny i szybki sposób na deser.Wystarczy ubić śmietanę Śnieżkę dodać owoce,...
Odsłon: 550
Dzisiejsza propozycja obiadowa to karkówka oraz mój ulubiony na takie upały j...
Odsłon: 222
Składniki
Do wysokiego naczynia wsypujemy mąkę,2żółtka,cukier waniliowy i zwykły oraz wodę i mleko-wszystko razem miksujemy .
Następnie wlewamy olej i znowu milksujemy.
Do innego naczynia wlewamy białka (2 szt.)dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę.
Do wcześniej przygotowanego ciasta dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy.Odstawiamy ciasto na kilka minut( żeby sobie po oddychało) Rozgrzewamy gofrownicę (ja smaruję gofrownicę pędzelkiem namoczonym w oleju)wlewamy ciasto i ok. 5 min. smażymy
Po usmażeniu gofry ustawiamy w pozycji pionowej,opierając o coś.
KREM: do naczynia wlewamy ok. 400ml. zimnego mleka i wsypujemy zawartość torebki z kremem- miksujemy ok. 3 min
Na gofry nakładamy krem możemy też na krem dodać łyżeczkę dżemu truskawkowego-SMACZNEGO!
Przepisy Desery
Desery
Fit jogurtowiec jagodowy na owsianym spodzie
Desery
Truskawkowy jogurciak z kokosową nutą
Desery
Tort Knoppers
Desery
Najlepsze ciasto na upały
Fit jogurtowiec jagodowy na owsianym spodzie
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 10
Truskawkowy jogurciak z kokosową nutą
Lekki, smaczny deser na letnie popołudnie. Bez cukru, z pysznych polskich tr...
Odsłon: 51