Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis-zawsze wychodzi!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119001
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8815
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3198
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2788
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119001
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8815
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3198
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2788
Składniki
Do wysokiego naczynia wsypujemy mąkę,2żółtka,cukier waniliowy i zwykły oraz wodę i mleko-wszystko razem miksujemy .
Następnie wlewamy olej i znowu milksujemy.
Do innego naczynia wlewamy białka (2 szt.)dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę.
Do wcześniej przygotowanego ciasta dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy.Odstawiamy ciasto na kilka minut( żeby sobie po oddychało) Rozgrzewamy gofrownicę (ja smaruję gofrownicę pędzelkiem namoczonym w oleju)wlewamy ciasto i ok. 5 min. smażymy
Po usmażeniu gofry ustawiamy w pozycji pionowej,opierając o coś.
KREM: do naczynia wlewamy ok. 400ml. zimnego mleka i wsypujemy zawartość torebki z kremem- miksujemy ok. 3 min
Na gofry nakładamy krem możemy też na krem dodać łyżeczkę dżemu truskawkowego-SMACZNEGO!