Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 508
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16766
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 479
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 508
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16766
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 479
Składniki
Wszystkie składniki czyli jajka, mąka, tłuszcz cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia sól po kolei wrzucamy do miski dokradnie mieszamy. Następnie dolewamy tyle mieka, aby uzyskać ciasto gęstsze niż na naleśniki. Odstawiamy przygotowane ciasto na ok. 30 min.
Gofrownicę rozgrzewamy i smarujemy olejem.
Przygotowane ciasto nalewamy na gorąca gofrownicę (ok. trzech łyżek), zamykamy i pieczemy 3 - 5 min.
Gofry podajemy na ciepło posmarowane dżemem ...
.... lub posypujemy cukrem pudrem (wg uznania). SMACZNEGO !.