Do góry

Desery Przepis na:

Gofry z dżemem.

Gofry z dżemem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 50

Dodano:

Odsłon: 7443

Smakowity deser na podwieczorek.

Składniki

  • mąka wrocławska 200 g
  • cukier kryształ 1 łyżka
  • cukier waniliowy 1 opakowanie
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • szczypta soli
  • mleko 1 szklanka
  • dżem owocowy 250 g
  • jajka 3 sztuki
  • masło 1 łyżka
  • olej - do posmarowania
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki czyli jajka, mąka, tłuszcz cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia sól po kolei wrzucamy do miski dokradnie mieszamy.
    Następnie dolewamy tyle mieka, aby uzyskać ciasto gęstsze niż na naleśniki. Odstawiamy przygotowane ciasto
    na ok. 30 min.

  2. Gofrownicę rozgrzewamy i smarujemy olejem.


  3. Przygotowane ciasto nalewamy na gorąca gofrownicę (ok. trzech łyżek), zamykamy i pieczemy 3 - 5 min.

  4. Gofry podajemy na ciepło posmarowane dżemem ...

  5. .... lub posypujemy cukrem pudrem (wg uznania). SMACZNEGO !.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń