Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3433
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 496
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 293
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6857
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 300
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3433
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 496
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 293
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6857
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 300
Składniki
Wszystkie składniki czyli jajka, mąka, tłuszcz cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia sól po kolei wrzucamy do miski dokradnie mieszamy. Następnie dolewamy tyle mieka, aby uzyskać ciasto gęstsze niż na naleśniki. Odstawiamy przygotowane ciasto na ok. 30 min.
Gofrownicę rozgrzewamy i smarujemy olejem.
Przygotowane ciasto nalewamy na gorąca gofrownicę (ok. trzech łyżek), zamykamy i pieczemy 3 - 5 min.
Gofry podajemy na ciepło posmarowane dżemem ...
.... lub posypujemy cukrem pudrem (wg uznania). SMACZNEGO !.