Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne gofry obłożone dżemem i ozdobione bitą śmietaną. Gofry są bardzo smaczne i nie trudne do przygotowania.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 809
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 41
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9184
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 809
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 41
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9184
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę. W osobnej misce miksujemy żółtka, dodajemy mleko, wodę, olej i pozostałe składniki. Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Do masy żółtkowej dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy łyżką do całkowitego połączenia masy. Ciasto nakładać na rozgrzaną gofrownicę i piec po 4 -5 minut, aż gofry będą brązowe. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem pod koniec ubijania dodajemy śmitan fix. Upieczone gofry smarujemy dżemem i nakładamy ubitą śmietanę. Dekorujemy kolorową posypką i listkami mięty. Rada; Masa ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Polecam również drugi przepis na gofry , wychodzą równie smaczne. Jajka utrzeć z cukrem i ze szczyptą soli na pulchną masę dodać mleko olej oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość dobrze wymieszać. Masę nakładać na rozgrzaną gofrownicę i smażyć około 5 min.