Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące gofry z dodatkiem serka wiejskiego które można podać jako deser lub posiłek.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8313
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2871
Polecam.
Odsłon: 1525
Polecam.
Odsłon: 450
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8313
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2871
Polecam.
Odsłon: 1525
Polecam.
Odsłon: 450
Składniki
Jajka wybiłam do miski i zmiksowałam mikserem do spienienia. Dodałam serek wiejski razem ze śmietanką i wymieszałam już łyżką. Następnie dodałam pozostałe składniki, czyli: olej, cukier zwykły i waniliowy oraz 4 raczej czubate łyżki mąki tortowej. Wszystko jeszcze raz wymieszałam łyżką, aby nie było grudek. Gofrownicę rozgrzałam i nałożyłam pierwsze porcje ciasta. Piekłam je kilka minut aż się ładnie zezłociły. Czas pieczenia jest oczywiście zależny od mocy gofrownicy. Upieczone gofry wykładałam na metalową kratkę, gdyż w ten sposób nabierają chrupkości. Gofry posypałam cukrem pudrem, ale można podać również z owocami, bitą śmietaną, dżemem, twarożkiem itp.