Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące gofry z dodatkiem serka wiejskiego które można podać jako deser lub posiłek.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5964
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 767
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 825
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5964
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 767
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 825
Składniki
Jajka wybiłam do miski i zmiksowałam mikserem do spienienia. Dodałam serek wiejski razem ze śmietanką i wymieszałam już łyżką. Następnie dodałam pozostałe składniki, czyli: olej, cukier zwykły i waniliowy oraz 4 raczej czubate łyżki mąki tortowej. Wszystko jeszcze raz wymieszałam łyżką, aby nie było grudek. Gofrownicę rozgrzałam i nałożyłam pierwsze porcje ciasta. Piekłam je kilka minut aż się ładnie zezłociły. Czas pieczenia jest oczywiście zależny od mocy gofrownicy. Upieczone gofry wykładałam na metalową kratkę, gdyż w ten sposób nabierają chrupkości. Gofry posypałam cukrem pudrem, ale można podać również z owocami, bitą śmietaną, dżemem, twarożkiem itp.