Do góry

Desery Przepis na:

Gofry z serka wiejskiego

Gofry z serka wiejskiego

Autor:

Przepisów i artykułów: 276 Ocena: 1282

Dodano:

Odsłon: 11826

Chrupiące gofry z dodatkiem serka wiejskiego które można podać jako deser lub posiłek.

Składniki

  • 200g serka wiejskiego light
  • 2 jajka
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 łyżeczka cukru zwykłego
  • 2 łyżki oleju
  • 4 czubate łyżki mąki tortowej
  • ulubione dodatki
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajka wybiłam do miski i zmiksowałam mikserem do spienienia. Dodałam serek wiejski razem ze śmietanką i wymieszałam już łyżką. Następnie dodałam pozostałe składniki, czyli: olej, cukier zwykły i waniliowy oraz 4 raczej czubate łyżki mąki tortowej. Wszystko jeszcze raz wymieszałam łyżką, aby nie było grudek. Gofrownicę rozgrzałam i nałożyłam pierwsze porcje ciasta. Piekłam je kilka minut aż się ładnie zezłociły. Czas pieczenia jest oczywiście zależny od mocy gofrownicy. Upieczone gofry wykładałam na metalową kratkę, gdyż w ten sposób nabierają chrupkości. Gofry posypałam cukrem pudrem, ale można podać również z owocami, bitą śmietaną, dżemem, twarożkiem itp.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń