Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gofry z dodatkiem serka wiejskiego to znakomity pomysł na śniadanie lub słodką przekąskę. Ciasto przygotowaliśmy z mąki owsianej i bez dodatku cukru, przez co są zdrowsze od tradycyjnych. Kolejnym ich plusem jest czas, zrobisz je w zaledwie 10 minut!
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 54
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 561
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 123
Fasolka po kaszubsku z duszoną cebulką i śliwkami to alternatywa dla fasolki...
Odsłon: 54
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 561
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 123
Składniki
W blenderze zmiksuj ze sobą wszystkie składniki. Masa powinna być gładka.
Gofrownicę natłuść oliwą. Gdy się rozgrzeje, wylewaj porcje ciasta na kratkę. Piecz około 5 minut, jednak czas może być dłuższy lub krótszy, wszystko zależy od mocy gofrownicy.
Gotowe gofry podawaj posypane cukrem pudrem, polane syropem klonowym lub z bitą śmietaną.