Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek na chłodne dni.
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17087
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2471
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4649
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1842
Przepis dnia
Pieczone faworki to propozycja dla tych osób, które nie przepadają za smażony...
Odsłon: 17087
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2471
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4649
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1842
Składniki
Wykonanie: Bagietkę pokroić w cienkie kromki, a w międzyczasie zagotować wino z cukrem i cynamonem. Żółtka utrzeć na parze z cukrem i połączyć z gorącym winem. Następnie zalać kromki bagietki i odstawić na 10 minut. Po czym smażyć na rozgrzanym maśle- rumieniąc. Po przestudzeniu posmarować marmoladką i przełożyć do żaroodpornej miseczki. Białka ubić z cukrem na sztywno, przełożyć na grzanki, tworząc piramidę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i zrumienić. Podawać na ciepło.