Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny deserek na chłodne dni.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2474
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18210
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2474
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18210
Składniki
Wykonanie: Bagietkę pokroić w cienkie kromki, a w międzyczasie zagotować wino z cukrem i cynamonem. Żółtka utrzeć na parze z cukrem i połączyć z gorącym winem. Następnie zalać kromki bagietki i odstawić na 10 minut. Po czym smażyć na rozgrzanym maśle- rumieniąc. Po przestudzeniu posmarować marmoladką i przełożyć do żaroodpornej miseczki. Białka ubić z cukrem na sztywno, przełożyć na grzanki, tworząc piramidę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i zrumienić. Podawać na ciepło.