Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tłusty Czwartek to dobra okazja, aby przygotować ten przysmak - greckie pączki różnią się od tradycyjnych polskich wypieków, ale także są przepyszne. Przepis nie jest skomplikowany, a z pewnością cała rodzina będzie się zajadać.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35600
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1178
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1748
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5942
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35600
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1178
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1748
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5942
Składniki
Zacznij od pokruszenia drożdży, następnie wymieszaj je z cukrem w misce i zalej całość ciepłą wodą.
Mieszaj do rozpuszczenia drożdży i odstaw na 15 minut.
Do rozczynu dodawaj: mąkę, sól, oliwę i spirytus. Połącz składniki. Ciasto ma mieć konsystencję gładkiej masy. Zostaw pod przykryciem do wyrośnięcia (2-3h).
Przygotuj garnek, rozgrzej w nim tłuszcz. Niewielkie objętościowo porcje ciasta nakładaj łyżką - formuj kulki. Smaż do zarumienienia.
Polej miodem, posyp cynamonem.