Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tłusty Czwartek to dobra okazja, aby przygotować ten przysmak - greckie pączki różnią się od tradycyjnych polskich wypieków, ale także są przepyszne. Przepis nie jest skomplikowany, a z pewnością cała rodzina będzie się zajadać.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 264
Królowa grilla :)
Odsłon: 66
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 60
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 264
Królowa grilla :)
Odsłon: 66
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 60
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 68
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Zacznij od pokruszenia drożdży, następnie wymieszaj je z cukrem w misce i zalej całość ciepłą wodą.
Mieszaj do rozpuszczenia drożdży i odstaw na 15 minut.
Do rozczynu dodawaj: mąkę, sól, oliwę i spirytus. Połącz składniki. Ciasto ma mieć konsystencję gładkiej masy. Zostaw pod przykryciem do wyrośnięcia (2-3h).
Przygotuj garnek, rozgrzej w nim tłuszcz. Niewielkie objętościowo porcje ciasta nakładaj łyżką - formuj kulki. Smaż do zarumienienia.
Polej miodem, posyp cynamonem.