Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepszy do zup kremów. Domowy groszek smakuje o niebo lepiej niż sklepowy. Poza tym, z tego samego ciasta można zrobić eklerki lub ptysie.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8549
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7033
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4796
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327518
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8549
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7033
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4796
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327518
Składniki
Wodę wlewamy go rondelka, dodajemy masło i podgrzewamy, aż masło się rozpuści. Mąkę mieszamy z solą, wsypujemy do wody z masłem i energicznie mieszamy trzepaczką, aż ciasto zacznie odchodzić od boków rondelka. Odstawiamy z ognia. Gdy ciasto lekko przestygnie dodajemy jajka i mieszamy (użyłam miksera na wolnych obrotach). Powstanie dość gęste ciasto.
Ciastem napełniamy szprycę (użyłam końcówki o okrągłym, gładkim otworze), na blaszkę wyłożoną papierem wyciskamy małe kulki (kulki troszkę urosną w trakcie pieczenia).
Pieczemy około 10 minut w temperaturze 200 stopni (do zrumienienia).