Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gruszki zapiekane w kakaowym cieście bez dodatku cukru. Prosty i efektowny deser który zachwyci twoich gości. Kilka składników, prosty przepis.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34660
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 903
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 244
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3897
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34660
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 903
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 244
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3897
Składniki
Gruszki obieramy i odcinamy dolną część owocu tak aby gruszka stała stabilnie.
Do miski dodajemy jajka, miękkie masło, ksylitol, mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Miksujemy przez chwilę aż do połączenia się składników.
Kokilki smarujemy olejem i rozkładamy do nich równomiernie przygotowane ciasto. Do każdego naczynia wkładamy gruszkę. Pieczemy 20 minut w 180 stopniach bez termoobiegu na środkowej półce piekarnika.
Przygotowujemy polewę: Łyżkę masła roztapiamy i łączymy z ksylitolem, kakao i mlekiem. Dokładnie mieszamy. Pieczoną gruszkę polewamy przygotowaną polewą. Smacznego!