Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, deser w postaci gruszek gotowanych w syropie, oblanych czekoladą, w towarzystwie mandarynek i kiwi, podane z gałką lodów waniliowych :)
garnek do gotowania, nóż, rondelek
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 118
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 54
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 98
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 118
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 54
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 98
Składniki
Obrać gruszki, nie obcinać ogonków. Wydrążyć delikatnie gniazda nasienne od strony szypułki. Zagotować dwie szklanki wody z cukrem i skórką z cytryny. Gotować gruszki w syropie, aż zmiękną, ale pozostaną, al dente. Wyjąć z syropu, ostudzić, ustawić na talerzyku.
Czekoladę włożyć do rondelka, zalać mlekiem. Wstawić do większego garnka, z gorącą wodą, trzymać na małym ogniu, mieszać czekoladę z mlekiem, aż do rozpuszczenia. Gorącą oblać gruszki, posypać orzechami.
Wyłożyć obok gałkę lodów, cząstki mandarynek i plasterki kiwi.