Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1303
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8765
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3147
Polecam.
Odsłon: 1951
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1303
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8765
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3147
Polecam.
Odsłon: 1951
Składniki
Gruszki obrać, przekroić na pół i gotować do miękkości.Wyjąć na talerzyk , aby wystygły.
Żółtka zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym. Śmietanę zagotować razem z serkiem homogenizowanym i połączyć z masą żółtkową. Gotować, aż sos zacznie gęstnieć. Gdybysos był za rzadki można dodać żelfix. Sos powinien mieć konsystencję ciasta naleśnikowego.
Zimnym sosem polać gruszki, udekorować polewą czekoladową i perełkami. Oczywiście każdy może udekorować deser wg własnego uznania. SMACZNEGO!