Do góry

Desery Przepis na:

Gruszki w wytrawnym syropie

Gruszki w wytrawnym syropie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18910

Dodano:

Odsłon: 3575

Pyszny deserek dla dorosłych.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Gruszki w wytrawnym syropie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Gruszki obrać (zostawiając ogonki), włożyć do garnka z małą ilością wody i gotować powoli przez 45 minut. Następnie dodać cukier, wlać wino z miodem i gotować przez 10 minut. Przełożyć do ozdobnej salaterki, polać powstałym syropem i podawać mocno schłodzone.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń