Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny deserek dla dzieci.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25188
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1334
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25188
Składniki
Wykonanie: Gruszki umyć, pokroić na połówki i usunąć gniazdka nasienne. Zagotować ¾ szklanki wody z połową cukru i wanilią i włożyć gruszki do syropu-podgotować. Gruszki wyłożyć na talerze a syrop ponownie zagotować i wlać budyń rozrobiony w jednej szklance zimnego mleka-chwilę zagotować. Polać gruszki sosem waniliowym, napełnić serkiem, ozdobić posypką i płatkami migdałowymi. Podać na zimno lub ciepło.