Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny deserek dla dzieci.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8225
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2814
Polecam.
Odsłon: 1446
Polecam.
Odsłon: 428
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8225
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2814
Polecam.
Odsłon: 1446
Polecam.
Odsłon: 428
Składniki
Wykonanie: Gruszki umyć, pokroić na połówki i usunąć gniazdka nasienne. Zagotować ¾ szklanki wody z połową cukru i wanilią i włożyć gruszki do syropu-podgotować. Gruszki wyłożyć na talerze a syrop ponownie zagotować i wlać budyń rozrobiony w jednej szklance zimnego mleka-chwilę zagotować. Polać gruszki sosem waniliowym, napełnić serkiem, ozdobić posypką i płatkami migdałowymi. Podać na zimno lub ciepło.