Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ze szpinaku pyszne , ciekawe i zaskakujące, z kremem śmietankowo serowy na cieście ułożone grzybki i jagody. Ciastem zaskoczyłam gości i dzieci.
mikser, tortownica, nóż, papier do pieczenia,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5579
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1060
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5151
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1498
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5579
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1060
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12130
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5151
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1498
Składniki
Zamrożony szpinak rozmrozić przełożyć na sitko i odcisnąć nadmiar wody. Zmiksuj jajka z cukrem, powoli cienkim strumykiem lej olej nie przerywając miksowania przesiej mąkę wymieszaną proszkiem, miksuj na małych obrotach miksera. Dodaj odciśnięty szpinak i wymieszaj ponownie tylko do połączenia składników. Ciasto przełóż do tortownicy o średnicy 26 cm. wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto włóż do nagrzanego piekarnika do180 stopni i piec około 50minut. Po upieczeniu ciasto ostudź zetnij górę ciasta tak na 1,5 cm, pokrusz na mech. Śmietanę ubij z cukrem pudrem dodaj śmietan fixy. Rozpuszczoną i przestudzoną żelatynę połącz z serkami i z ubitą śmietaną. Ciasto włóż z powrotem do tortownicy , na ciasto ułóż masę śmietanową z serkiem , górę posyp okruchami czyli mchem , udekoruj według uznania. U mnie grzybki i jagody. Ciasto włóż do lodówki na 3 godziny. Smacznego.