Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto kolejna propozycja na wykorzystanie ciasta ptysiowego - grzybki. Ja grzybów nie zbieram bo się nie znam, ale za to mam takie i co najważniejsze są dostępne o każdej porze roku. Zapraszam :)
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13431
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4233
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43169
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 514
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 416
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 465
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13431
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4233
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43169
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 514
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 416
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 465
Składniki
W garnuszku zagotowujemy wodę i margarynę.
Na gotującą się wodę wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szybko mieszamy aż powstanie nam ładna kulka. Ciasto powinno odstawać od garnka. Uważajmy żeby nie przypaliło się nam.
Odstawiamy ciasto do ostygnięcia. Następnie wbijamy po jednym jajku i dokładnie mieszamy przy użyciu trzepaczki lub żeby było łatwiej i szybciej używamy miksera.
Ciasto przekładamy do worka cukierniczego i wyciskamy kapelusz oraz nóżkę na blachę wyłożoną papierem. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 180stC, 20 min funkcja góra/dół.
Masa: Śmietankę ubijamy z fixami na sztywno a następnie dodajemy dobrze wystudzoną czekoladę. Masę przekładamy do worka cukierniczego i nadziewamy kapelusiki.
Doczepiamy nóżkę i po zastygnięciu możemy udekorować kapelusze wg uznania. U mnie są maczane w gorzką czekoladę i posypane kolorową posypką. Smacznego :) Zapraszam na blog www.pyszotki.pl