Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grzybowy kulebiak"
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 160
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 32
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 71
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 44
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 160
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 32
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 71
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 44
Składniki
Pieczarki wraz z kurkami namocz w wodzie i wyszoruj. Duże grzyby pokrój, mniejsze pozostaw w całości.
Cebulę posiekaj, po czym zeszklij na oleju. Dodaj grzyby, dopraw solą z pieprzem i duś 20 minut. Na koniec zagęść masę bułką tartą i jajkiem.
Z podanych składników zagnieć ciasto. Odstaw na pół godziny do lodówki. Po tym czasie rozwałkuj je na placek.
Na środek nałóż farsz wymieszany ze śmietaną. Zwiń brzegi.
Gotowy kulebiak posmaruj żółtkiem. Upiecz go w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Kurier TV