Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Grzybowy kulebiak"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2537
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 628
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 207
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 766
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2537
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 628
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 207
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 766
Składniki
Pieczarki wraz z kurkami namocz w wodzie i wyszoruj. Duże grzyby pokrój, mniejsze pozostaw w całości.
Cebulę posiekaj, po czym zeszklij na oleju. Dodaj grzyby, dopraw solą z pieprzem i duś 20 minut. Na koniec zagęść masę bułką tartą i jajkiem.
Z podanych składników zagnieć ciasto. Odstaw na pół godziny do lodówki. Po tym czasie rozwałkuj je na placek.
Na środek nałóż farsz wymieszany ze śmietaną. Zwiń brzegi.
Gotowy kulebiak posmaruj żółtkiem. Upiecz go w piekarniku rozgrzanym do 200°C.Źródło: Kurier TV