Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gulasz z kluseczkami"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 660
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 660
Składniki
Szczypiorek drobno posiekaj. 5 umytych rzodkiewek pokrój w bardzo drobną kostkę. Do miski włóż ricottę, dodaj parmezan oraz mąkę, zmiksuj. Następnie dodaj jajko, szczypiorek oraz rzodkiewki, dokładnie wymieszaj.
Dopraw do smaku solą, przykryj i włóż do lodówki na 30-60 min. W garnku zagotuj osoloną wodę. Z masy serowej za pomocą dwóch łyżek uformuj kluseczki i wrzuć je do wrzątku. Gotuj około 4 min.
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w dużą kostkę. Cebulę drobno posiekaj. Łodygi selera umyj, pokrój w talarki. Listki szpinaku opłucz. Pozostałe rzodkiewki pokrój w plasterki.
W garnku rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, mieszając, zeszklij. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz ziemniaki; mieszając smaż 3-5 min. Warzywa zalej bulionem, gotuj ok. 20 minut.
Na 5 minut przed końcem gotowania dodaj seler naciowy, listki szpinaku, rzodkiewki oraz kluseczki. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Porcja: 300 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie