Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam już tyle razy, z różnym nadzieniem i zawsze się udaje Polecam, jedno z najlepszych ciast drozdzowych
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 220
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 227
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 535
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 151
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 220
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 227
Przepis na fasolkę po bretońsku. Tej kultowej potrawy nie trzeba nikomu przed...
Odsłon: 535
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 151
Składniki
Do miski wsypać mąkę, zrobić dołek i dolać drożdże rozpuszczone w ciepłym mleku, i cukier. Zagarniajac mąkę,odstawić na 10 minut do wyrośnięcia.
Dodać jajka i zacząć delikatnie mieszać,dodać roztopione masło i wyrobić gładkie ciasto (dodać mąki jeśli jest za rzadkie). Przykryć ścierką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 45 minut.
Z ciasta wyrobić kule, i podzielić na 4 części. Każda część rozwałkować na okrągły placek. Kładziemy pierwszy placek na blachę wyłożona papierem do pieczenia i smarujemy budyniem i musem jabłkowym, bez przesady żeby nie było za mokre. Kładziemy na to kolejny placek i powtarzamy czynność 3 razy. Ciasto kroimy na 16 części i wywijamy tak jak pokazano na zdjęciu.
Pieczemy w 180 stopniach przez około 25 min. Przed pieczeniem można jeszcze posmarować gwiazdę roztezrpanym jajkiem