Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka, których przygotowanie zajmuje niewiele czasu. A kolejną zaletą jest to, że są bardzo tanie. Przepyszne w smaku - połączenie słodkości z posmakiem cytrynowym. Wyśmienite!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3000
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 66
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3000
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 130
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 53
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 66
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 63
Składniki
Wszystkie składniki zagniatamy - ciasto ma być miękkie ale nie kleić się do rąk (w razie potrzeby można dodać niewielką ilość mąki). Ciasto rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy (nie za cienko) i wycinamy dowolny kształt ciasteczek. Pieczemy ok. 15-17 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasteczka studzimy - jak wystygną lekko stwardnieją - i posypujemy cukrem pudrem.